Voi jumalauta mikä päivä! Ensin herään kuudelta siihen, että ukko vuokraa elokuvan ja kääntää televisiosta äänet kaakkoon. Siihen perään kiukkuinen kommentti "Et sitten viittinyt käydä eilen kaupassa..."  Herralle ei ollu riittävästi leipää nyt aamuksi.

Aavistelin jo tästä kaikesta, että päivä ei voi sujua hyvin. Kuitenkin se loppujen lopuksi yllätti kaikessa kauheudessaan...

Ensin tivataan, että joko tuleva ekaluokkalainen osaa digitaalisen kellon. No ei osaa, sillä mielestäni siitä ei tarvitse vielä ottaa paineita. Seuraavaksi lähtee luettelo seuraavaa reissua varten hankittavista kamoista, ja kun en jaksa olla kiinnostunut, niin huutoa. Sitten olin niin tyhmä, että menin ilmoittamaan hänelle lähteväni huomenna ystäväni kanssa terassille, kun lapset ovat mummolassa ja hän on iltavuorossa. Kaikki meni hyvin siihen saakka kunnes ilmoitin, että en huoli häneltä kyytiä vaan menen autolla... Kymmenen minuuttia tämän jälkeen alkaa silmitön huuto ja raivoaminen siitä, että lomalla ollessani en vaadi tytöiltä mitään enkä välitä mistään. Pahinta kaikessa oli se, että hän huutaa tytöt alas ja pakottaa heidät vaa'alle. Lukema pitää laittaa muistiin ja sen pitää olla syksystä pienenpi. Perään vielä huuto minulle tyttöjen kuulleen, että millaiset eväät annan tytöille maailmaan lihavana! Kaikki minun syytäni...tietenkin...Sitten lähdimme kävelemään sovitulle päiväkahville tuttavillemme noin 400 metrin päähän. Tuon matkan aikana valitti isommalle tytölle 4 kertaa: housut liian lyhyet, takkia ei roikoteta noin, miksi hiukset pitää kastella sateessa eikä pidetä huppua sekä liian punaisista poskista (ovat kuulemma palaneet eilen mökillä).

Täytyy sanoa, että nyt meni kuppi nurin. Itse vielä sitä sietää lähes mitä vain, mutta miksi täytyy tyttöjen itsetunto tuhota jo heti nyt. Päätin, että lähden heti huomenna kierrokselle ja selvitän mitä erilaisia vaihtoehtoja on muuttaa tyttöjen kanssa pois. Ei tästä tule mitään...

No...iso päätös tehty ja ikävintä tässä on se, ettei koko homma tule olemaan helppoa. Silti koen, että se on ainoa vaihtoehto päästä tästä pois.